skip to Main Content

Gymnastik

I gymnastikdelen finns åtta inspirerande avsnitt: matta, trampett, plint, bom, linor, räck och ringar. De innehåller ett övningslexikon där pedagogiken och tekniken till varje övning framställs med strukturen utförande, tips, inlärning och mottagning. Därefter presenteras ett antal varianter och kreativa idéer på hur eleverna kan experimentera och ha kul med rörelserna, redskapen och varandra. Varje avsnitt har dessutom kompletterande bilder och text där allt som visats på film finns med och som läraren kan skriva ut och med sig.

Dessutom finns avsnittet Grunder som består av nio färdiga filmatiserade lektionsexempel som visar och inspirerar till olika arbetssätt med redskapsgymnastik i skolan. Här visas exempel på hur man kan organisera redskapen så att det passar olika nivåer och håller en hög aktivitetsnivå. En del lektioner sätter ett redskap i fokus, andra lektioner fokuserar på ett spännande äventyr som cirkusshow eller pirat tema. Några syftar till en mer allmän träning av kroppen som kondition, styrka och spänst och en del är uppbyggda kring elevernas kreativitet och samarbetsförmåga. Lektionsexemplena innehåller en hel del kul uppställningar och aktiviteter som förhoppningsvis inspirerar till skapandet av egna lektioner.

Fokus ligger på glädje, fysisk aktivitet och succéupplevelser. Alla lektionsexempel är strukturerade på ett lättöverskådligt sätt i texten. Här finns även en teoridel som presenterar begreppet grundformer som länge varit en viktig del i gymnastikträningen. Ett annat kapitel handlar om hur en lektion med redskapsgymnastik kan organiseras och hur man kan jobba med säkerhet och mottagning.

Facebook feed

Unable to display Facebook posts
Show Error Message

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference for a solution.
Back To Top